Jo | I | Yo

La fotografia és part important de la meva vida: és passió, és teràpia, és meditació, és amor, és diversió, és aprenentatge constant, és trencar barreres i pors, és joc... és vida."To take a photograph is to align the head, the eye and the heart. It's a way of life."
Henri Cartier-BressonLa fotografia ha format part de la meva vida des que al voltant dels 10 anys perseguia el meu germà fins al seu quarto fosc de revelat i presenciava en silenci la litúrgia de la màgia. Crec que la meva primera càmera va ser una Agfamatic 3008 pocket . Gairebé 10 anys més tard, la primera réflex que va obrir els meus ulls a un món nou va ser una una Praktica super TL1000  que encara conservo. Després va venir una època de càmeres compactes (primer analògiques, després digitals) fins arribar a la meva primera réflex digital, una Canon EOS 450D. La darrera incorporació a la família ha estat la fantàstica Canon EOS 7D.


Sóc fotògrafa autodidacta, intento aprendre i millorar la meva tècnica cada dia, però tenint sempre present la màxima taoista que afirma que, en última instància, un cop apresa, dominada e interioritzada, la tècnica s’ha d’oblidar o desaprendre per deixar-se dur per cor i, en definitiva, fluir.


 "Ultimately, you must forget about technique. The further you progress, the fewer teachings there are. The Great Path is really NO PATH
Ueshiba Morihei


M’agradaria ser alguna cosa més que una simpre prenedora d’imatges. Intento posar el meu cor en cadascuna de les fotos que faig, capturar l’ànima d’allò que fotografio. El diàleg entre fotògraf i fotografiat  és com una petita amistat, com una petita història d’amor. Es per això que m’agrada prendre’m el meu temps per a construir aquesta relació, per conèixer-nos, per prendre confiança l’un en l’altre, per arribar a aquell estat mental en que tot flueix naturalment.  Potser això no sigui massa professional, però per a mi és com ha de ser.

Les Qüestions Tècniques


El meu equip

• Canon EOS 450D
• Canon EOS 7D
• Canon EF 50mm f/1.4 USM
• Sigma 18 200 mm f3.5-6.3 DC OS
• Tokina 10-17mm f/3.5-4.5 FISHEYE
• Canon EF 100mm f/2.8 USM Macro 


El  meu mètode

• Disparo sempre en  RAW, el format d’arxiu més pur. Es per això que les meves fotos necessiten un processat previ a l’exportació en JPEG que pot traduir-se en uns dies més d’espera abans de tenir les fotos llestes.
• Utilitzo gairebé SEMPRE el Mode Manual de la càmera, de manera que puc controlar tots els factors que afecten al resultat i aspecte final de la foto. Això es tradueix en un una estona més de preparació de la càmera, ja que el procés de calibració és més artesanal.
• La llum: la llum és la causant última de les imatges que capturo. I no hi ha res millor que la llum natural. Es per això que en comptadíssimes ocasions utilitzo el flash o altres tipus d’il.luminacions artificials si puc disposar del mínim suficient de llum natural.


El meu quarto de revelat

En temps digitals el quartos foscos de revelat han canviat…

• Totes les meves fotos tenen un mínim treball d’ediciói processat digital, en part perque és necessari donat que disparo en RAW, i en part per millorar el contrast, color, etc. Per a aquesta tasca utilizo fonamentalment el programa Adobe Lightroom.
• Per a qüestions més puntuals utilitzo Adobe Photoshop.